
Informacja o nowych stawkach żywieniowych od 01.09.2024
OPŁATY ZA PRZEDSZKOLE od 1.09.2024r
Stawka żywieniowa dzienna:
- koszt 3 posiłków – 12,00zł/ 1 dzień (śn, ob, podw)
- koszt 2 posiłków – 9,60zł/ 1 dzień (śn, ob)
- koszt 2 posiłków – 8,40zł/ 1 dzień (ob, podw)
- koszt 1 posiłków – 3,60zł/ 1 dzień (śn)
- koszt 1 posiłków – 6,00zł/ 1 dzień (ob)
- koszt 1 posiłków – 2,40zł/ 1 dzień ( podw)
Opłata za godziny dodatkowe wynosi 1,30 zł za czas przekraczający 5 godzin dziennie.
Dzieci spełniające roczne obowiązkowe przygotowanie przedszkolne tj. dzieci 6 – letnie nie ponoszą opłat za godziny dodatkowe.
Dzieckiem 6-letnim jest dziecko, które rozpoczyna edukację przedszkolną od nowego roku szkolnego (od września), w roku (kalendarzowym), w którym kończy 6 lat (niezależnie od tego czy następuje to 1 stycznia, czy też 31 grudnia danego roku).
JADŁOSPIS 17.07.2025-18.07.2025 r.
PONIEDZIAŁEK: 14.07.2025r.
ŚNIADANIE:
Chleb mieszany z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, szczypiorek. Kawa z mlekiem i miodem(1,7,6)
OBIAD:
Zupa ryżowa z jarzynami i koperkiem. Jajko sadzone. Ziemniaki. Fasolka szparagowa. Kompot owocowy(9,1,3)
PODWIECZOREK:
Actimel. Jabłko.
WTOREK: 15.07.2025r.
ŚNIADANIE:
Chleb mieszany z masłem, makrela w pomidorach ze szczypiorkiem. Herbata z miodem i cytryną(1,7,4)
OBIAD:
Zupa wielowarzywna z ziemniakami, pietruszka zielona. Makaron z sosem truskawkowo-śmietanowym. Sok pomarańczowy 100%(9,1,7)
PODWIECZOREK:
Biszkopty. Mleko(1,7,3)
ŚRODA: 16.07.2025r.
ŚNIADANIE:
Wek z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek. Bawarka. (1,7)
OBIAD:
Krupnik z jarzynami, pietruszka zielona. Gulasz wieprzowy. Ziemniaki. Ogórek małosolny. Kompot owocowy(9,1)
PODWIECZOREK:
Morele.
CZWARTEK: 17.07.2025r.
ŚNIADANIE:
Wek z masłem, serek ziołowy. Kawa z mlekiem i miodem. Arbuz(1,7)
OBIAD:
Zupa szpinakowa z jarzynami i ziemniakami. Filet drobiowy z makaronem i warzywami. Sok jabłkowy 100%(9,1,7)
PODWIECZOREK:
Ciasteczka owsiane. Herbata miętowa
PIĄTEK: 18.07.2025r.
ŚNIADANIE:
Chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, szczypiorek. Kakao z mlekiem i miodem(1,7,6)
OBIAD:
Zupa kalafiorowa z jarzynami i ziemniakami, koperek. Makaron z serem białym, masłem i cukrem. Kompot owocowy(9,1,7)
PODWIECZOREK:
Banan.